Вашата градина е място, където искате да се отпуснете и да се наслаждавате на природата. За да се чувствате   удовлетворени от видяното е необходимо да поливате редовно вашият двор.  Омръзнало ли ви е всеки път, когато трябва да се поливате градината да разпъвате маркучи и да се оплитате в тях?

Да отнема часове, една такава поливка на градината? И да не и се наслаждавате, а да я възприемате като бреме? Мисля, че това са добри причини да приемем , че една автоматизирана поливна система е перфектното решение за вашият двор.

Предимствата на такъв продукт са, че намаляват използваното количество вода, премахват неудобството за ръчна и по некачествена поливка,  подобрява качеството на растителните видове, както

и голям плюс е регулирането на количеството вода в различните части на двора.

Такива напоителни системи отдавна са нашумели както у нас, така и в другите страни. Те са неизменна част при поддръжката на всяка красива градина, тъй като е кристално ясно, че без поливане на растенията, те няма как да съществуват, освен ако не са изкуствени.

Автоматизираните поливни системи мога да бъдат най-различни варианти, за вашето улеснение. Както за поливане на тревната поляна, така и за всички цветя, дървета и храсти. Има най-различни поливни системи, които могат да бъдат както закопани в почвата /подземни/, така и върху нея /надземни/.

Подземните поливни системи или така нареченото подземното капково напояване е много практичен и удобен метод от гледна точка на това, че около дърветата, храстите и цветята няма да виждате ненужните маркучи. Надземната поливна система от друга страна е доста по използваната.

При самото изграждане на една от тези поливни системи в  началото енужно да се вземе предвид къде ще се изгражда, колко метра маркуч ще трябват, колко колена, колко тройници, каква помпа и други материали, които са нужни, за да се изгради една качествена и работеща поливна система.